“If we can’t make you look good, you are ugly”.

Heb jij nog nooit een schaar in je handen gehad, maar wil je wel barbier worden, én wil je het gelijk goed leren, dan is dit de opleiding voor jou. Met deze 20 weekse opleiding kun je snel aan de slag als barbier een een kapsalon of in een barbershop. Meer weten over de opleiding? Ontdek hier wat je van onze opleiding kan verwachten.

Opleiding Barbier

Joucke’s Barbershop

Barbierschool Doetinchem geeft haar lessen en lijdt de barbieren van morgen op in het hart van de Achterhoek. Joucke’s Barbershop is een unieke locatie waar jij je lessen gaat volgen.

De gehele opleiding is onder begeleiding van meester barbier Joucke Modderkolk (award winning barber) en ondersteuning van team Joucke’s Barbershop.

Wat ga je leren?

• Knippen en opknippen met kam en schaar
  • Scheren met open mes voor een clean/traditional shave
  • Het moduleren/trimmen van baard en snor
  • Verschillende stijlen van baard & snor
  • Baardverzorging algemeen
  • Opscheren/fade/overloop met de tondeuse
  • Werken met de coupéschaar/effileerschaar
  • Het gebruik van afwerking & styling producten (uitsluitend met Nozem Pomade)
  • Hand drogen/blowen en model föhnen
  • Verschillende classic haircuts (flat- en high top, pompadour, slick back, strakke scheiding, kuif etc.)
  • Detail afwerking kapsels (Clean Cuts)
  • Door middel van het stellen van de juiste vragen, bepalen welk kapsel je moet knippen bij je klant (met behulp van een dab-plan)
  • Klantadvies/sociale vaardigheden (met behulp van een dab-plan)
  • Tondeuse/materialen onderhoud
Cursussen

Lestijden en kosten

De lesdagen zijn op de maandagen en duren van 11:30 tot 18:00.

• Opleiding: € 3750,00
  • Examengeld: € 250,00
  • Materialenkit: € 850,00 *

* Materialenkit is ook zelf aan te schaffen
**Betaling ook mogelijk in 5 termijnen

Examen & Certificering

Aan het einde van de opleiding komt er een externe examinator. Na het examen krijg je gelijk de uitslag en gaan we over tot overhandiging van de certificaten op de geslaagde onderdelen. We maken een groepsfotos en drinken een borrel op de goede afloop. Jij bent nu een barbier!

Geslaagden opleiding

Wist jij al dat Vangeli (2e van rechts) de opleiding heeft afgerond en nu aan het werk is als barbier bij Joucke’s Barbershop?

Zie jij jezelf ook werken als barbier?

Wie is mijn docent?

Meester barbier Joucke Modderkolk geeft alle lessen. Met ondersteuning van de medewerkers van Joucke’s Barbershop.

Met welke producten werk ik tijdens de opleiding?

Barbierschool Doetinchem werkt uitsluitend met Nozem Pomade producten.

Wat verwacht Barbierschool Doetinchem van mij?

Als leerling dien je rekening te houden met de eisen die Barbierschool Doetinchem stelt:

• Je mist zo min mogelijk lessen.
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je maakt je huiswerk waar dat gevraagd wordt.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Je stemt af met de docent waar dat nodig is.
  • Je zorgt voor personlijke hygiëne. Je oefent op modellen, dus uit respect voor elkaar vragen wij je hier rekening mee te houden.
  • Je benaderd modellen, die geregeld zijn door Barbierschool Doetinchem, niet persoonlijk, maar altijd via jouw docent.
Wie is mijn examinator?

De examinator verschilt per keer. Barbierschool Doetinchem huurt een externe examinator in.

Waar worden de lessen geven?

De lessen worden gegeven in Doetinchem, nieuwstad 78. Huiswerk opdrachten maak je thuis.

Heb ik modellen nodig?

Ja, wij gaan er vanuit dat jij zelf modellen regelt. Lukt dat niet, neem dan contact met ons op. Wij kunnen eventueel modellen regelen tegen een meer prijs van € 20,00 per model.

Worden mijn opleidingskosten vergoed door het UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen.

Ik heb nog een vraag

Vragen kan je stellen via onze contact pagina.